Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2022 17:34 - Българинът – най-свободния човек на планетата Земя! (Кратка история на настоящето BG 2.0)
Автор: truthseeker Категория: Политика   
Прочетен: 3136 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 19.02 21:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

В края на ХХ в. Българина се разделил с тъмното си социалистическо минало, когато една вечер по телевизията му съобщили, че е избухнала Свободата и започнал т.нар. Преход. След края на поредната война между Големия брат от Изток и Големия брат от Запад (този път била студена), Българина попаднал в селото на Големия брат от Запад. Това се наложило понеже селото на  Големия брат от Изток, където Българина живеел по-рано, се стеснило заради селото на Големия брат от Запад.

 

Така Българина станал Свободен. Големият брат от Запад му обещал, че той ще стане най-свободния човек на Земята, тъй като вече щял да живее в демократично и свободно село. Българина не знаел какво точно е демокрация и свобода, но много се зарадвал.

Още в началото Големия брат от Запад започнал да освобождава Българина от неговото богатство. Обяснил му, че богатството му е натрупано от планова икономика и че му предстои да натрупа богатство от пазарна икономика, но преди това ще трябва да се освободи от предишното богатство, тъй като то пречи на новото богатство. За сметка на това Големия брат от Запад обещал на Българина, че ще яде банани и портокали през цялата година, а не само на Нова година.

Българина не разбирал много от тези неща, но преди всичко искал да бъде свободен и да яде банани и портокали през цялата година, затова му се сторило съвсем логично да се освободи от богатството си. Още повече, че Големия брат от Запад му обещал пари назаем, ако му потрябват за нещо.

Не след дълго Големия брат от Запад освободил Българина от неговите оръжия. Освен, че бил богат Българина бил и добре въоръжен. Големия брат от Запад му обяснил, че тези оръжия повече няма да му трябват, тъй като той се грижел за сигурността на всички жители в селото и че ако се наложи той ще го защитава. Българина не се замислил, че останалите жители на Свободния свят си били добре въоръжени и това не им пречело да се чувстват свободни, но той много искал да се хареса на Големия брат от Запад и затова се обезоръжил.

Така за кратко време Българина неусетно обеднял и станал беззащитен, но за сметка на това се чувствал все по-свободен. Не му пукало особено, че съседите му по къща били доста враждебни и злонамерени към него, защото бил сигурен, че ако се наложи Големия брат от Запад ще го защити.

Тъй като Големия брат от Запад искал Българина да става все по-свободен, започнал постепенно да го освобождава от неговото образование и култура. Някога Българина използвал сложни изречения, когато разговарял с други хора. Постепенно преминал на прости, а не след дълго почти забравил собствения си език и преминал на нечленоразделна реч, но Големия брат от Запад му казал, че това не е никакъв проблем, и че да си прост и ограничен е изключителна ценност в Свободния свят, и е висша форма на свобода. Българина много искал да се хареса на Големия брат от Запад и нямал нищо против да е беден, беззащитен и необразован стига да е все по-свободен.

За сметка на образованието Българина получил правото да бъде Информиран. Големия брат от Запад пуснал по телевизията на Българина всякакви забавни програми и интересни новини, които му обяснявали какво се случва по света и какво трябва да знае за него. Телевизията, която някога му казала, че вече е Свободен сега го информирала за абсолютно всичко, което се случва в Свободния свят и от там всякакви Свободни хора винаги казвали само истината на останалите Свободни хора в селото, тъй като и самата телевизия станала много по-свободна, отколкото била някога въобще.

Освен от образованието Големия брат от Запад освободил Българина и от неговата историческа памет и национална идентичност. Това било много важно за Големия брат от Запад, тъй като Българина цивилизационно бил много близък с Големия брат от Изток, а това много разстройвало Големия брат от Запад. Така Българина постепенно започнал да забравя кой е и от къде е, но за сметка на това ставал все по-свободен и по-свободен. Големия брат от Запад бил много доволен и дори започнал да плаща на Българина, за да мрази Големия брат от Изток. Това било много важно условие за Свободата на Българина!

Между другото Българина бил освободен и от неговото здраве. Някога в предишното село той ползвал много добри медицински грижи, но Големия брат от Запад му обяснил, че това не е толкова важно. В сравнение с това да си свободен, здравето не било от такова значение.

И така с течение на времето Българина ставал все по-беден, беззащитен, необразован и доста болен. Дори някак си започнал да изчезва, да се смалява! Къщата му ставала все по-схлупена и обрулена, дворът му все по-занемарен и неугледен, оградата се срутила напълно.

Българина вече живеел в Свободния свят, както се наричало селото на Големия брат от Запад и ставал все по-свободен. Останалите жители на селото щедро споделили с него своите ценности, права и свободи.

В какво се състояло пребиваването на Българина в Свободния свят?

Едно от основните права в Свободния свят било правото на свободно пътуване на неговите жители. В какво се изразявало това за Българина? Българина получил правото да пътува из Свободния свят, но я като берач на ягоди , я като чистач на тоалетни, я като мияч на чинии или гледач на стари хора. Българина бил също и куриер, строителен работник и шофьор на камион. Дори му разрешили да пътува на круизни кораби из Свободния свят, но през повечето време като част от персонала и почти никога като част от пасажерите.

В знак на благодарност за себеотрицанието и вярната служба, жителите на Свободния свят предоставили на Българина правото да изкупи всички стари и ненужни автомобили в селото. За него това било особено важно, тъй като в предишното село нямало много леки автомобили, а сега имал възможност да си купува по няколко наведнъж. Ако нямал пари за стари коли, взимал назаем, както му били обещали по-рано. Българина не се замислял, че всички останали жители на Свободния свят управляват предимно нови автомобили, а той колкото и време да живеел в селото, все карал стари.

Българина също така бил освободен от земята си и получил правото да не я обработва и да не произвежда сам храната си, както това било някога в предишното село. В същото време получил правото да купува всичко, което му е необходимо от останалите жители на Свободния свят, като в замяна бил свободен да им предлага труда си (понеже той нямал какво друго да предложи), който бил доста евтин в сравнение с този на останалите жители на селото.

Също така Българина получил правото да бъде толерантен и любезен с всички, които го бият и ограбват, да определя сам пола си, да чества всякакви празници на Свободния свят и същевременно бил освободен от това да празнува своите собствени, получил правото и свободата да се съгласява с всичко, което искал от него Големия брат от Запад и останалите жители на Свободния свят. Накратко Българина ставал все по-свободен и по-свободен.

Любимото занимание на Големия брат от Запад било да разпространява Свободата навсякъде по света и много трудно приемал някой да отказва да бъде Свободен, а ако имало такива Големия брат от Запад успявал да ги убеди я чрез бомбардировка, я чрез някоя цветна революция, а дори понякога и чрез война, че най-висшето човешко благо е да си Свободен и никой няма право да го отказва, особено когато му го предлагат без да се е борил за него.

Най-голямото желание на Големия брат от Запад било да освободи Големия брат от Изток, а той по някакви причини все се дърпал. Големият брат от Запад му предлагал същите блага, които предложил и на Българина – да го освободи от земята му, от оръжията му, от суровините и ресурсите, от културата и историята, от езика, от образованието и религията му. Но Големия брат от Изток твърдо отказвал да бъде Освободен.

Българина не можел да разбере защо Големия брат от Изток толкова упорито отказва да бъде Свободен при положение, че това е най-висшето право и най-върховното благо за човека. Толкова не го разбирал, че дори му обявил война! По-напред в миналото Големия брат от Изток помогнал на Българина да построи нова къща с двор, градина, ограда и всичко останало, но Българина някак си не се чувствал Свободен. Сега, когато Българина вече бил част от Свободния свят по всякакъв начин искал да покаже колко е важно да бъдеш Свободен, и че това е много по-важно от това да имаш дом, градина и ограда, от това да имаш история, език и култура, от това да имаш оръжия, с които да ги пазиш и да си достатъчно здрав и образован, за да се опълчиш на враговете си!

Защото врагове винаги ще има, а такива, които да ти помогнат да построиш нова къща не!

Но в крайна сметка най-важно е да бъдеш Свободен, дори ако за това се наложи да се освободиш от Бъдещето си!

 

 

Съдържанието е художествена измислица и всяко съвпадение с действителни лица и събития е случайно!

 




Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: truthseeker
Категория: Политика
Прочетен: 59887
Постинги: 16
Коментари: 10
Гласове: 67
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930